Inrichten Fietsparkeerplaatsen voor Architecten

Mecurity helpt architecten

Architecten worden maximaal ondersteund door Mecurity tijdens ontwerpfase van fietsparkeergarage om optimaal gebruik te maken  van de beschikbare ruimte.

Gemeenten en aannemers schrijven aan architecten bij nieuwbouwprojecten vaak een minimaal aantal te realiseren fietsparkeerplaatsen voor.  Gebruikers van dure fietsen stellen ook eisen aan het fietsenrek waarin zij hun fiets veilig kunnen parkeren.  Al met al voldoende redenen om aandacht te geven aan de optimale mogelijkheden voor het parkeren van fietsen.

De architect wil een ontwerp om trots op te zijn. De aannemer wil een scherpe prijs. En de gebruiker stelt de volgende eisen aan een fietsparkeerplaats.

  • het rek moet goed functioneren
  • een eenvoudig locatie-systeem ( om je fiets terug te kunnen vinden)
  • omgeving moet schoon zijn
  • frisse kleuren op vloer en wanden
  • goede verlichting is essentieel voor het gevoel van veiligheid
  • duidelijke bewegwijzering

Mecurity heeft een breed assortiment fietsparkeersystemen. Voor elk type fiets en elk gebouw heeft Mecurity een fietsparkeersysteem ontwikkeld.

Het inrichten van een eenvoudige fietsparkeerplaats kunt u als architect zelf doen. Mecurity stelt u hiervoor een aantal tools beschikbaar zoals de producttabel  waarin u een keuze maakt voor een mogelijk  fietsparkeersysteem ( in dit voorbeeld: dubbellaags- of etagerekken).  Vervolgens vindt u bij onze producten specifieke informatie in beschikbare bestanden zoals:

  • Layout bovenaanzicht
  • Layout
  • Zijaanzicht van de geclaimde ruimte
  • BIM model

Het inrichten van grote en complexe fietsparkeerplaatsen levert de nodige uitdagingen op.  Er  lopen vaak leidingen en kabelgoten onder de plafonds. Tevens vormen kolommen, balken en lage plafonds obstakels.

Schakel daarbij vooral onze adviseur in. Hij heeft ervaring met het inrichten van grote en complexe fietsparkeerplaatsen. Met zijn hulp ontwerpt u als architect een efficiënte en klantvriendelijke fietsparkeerplaats.

Vraag meer informatie aan

Onze producten

Fietsetagerek dat geschikt is voor E-bikes met batterij op bagagedrager. Dit systeem heeft meer lengte en hoogte waardoor de bovengoot de batterij van de onderste fiets niet raakt. Dit systeem is geschikt bij een minimale plafondhoogte van 2870mm en wordt geleverd in steekmaten vanaf 400mm.  

Fietsetagerek dat al geplaatst kan worden bij een minimale plafondhoogte van 2630mm. In dit rek kunnen ook lichte E-bikes geplaatst worden. De Velo Up Low Extra is een model dat geschikt is voor een plafond hoogte van minimaal 2510mm, hierbij wordt ten opzichte van de Low 25% van de capaciteit ingeleverd. Leverbaar in steekmaat HOH vanaf 375mm.

Referenties

Voor referentie project Amsterdam klik op : https://www.jefietswilnooitmeeranders.nl/amsterdam-zuid-strawinskylaan/

Architecten bureau Wurck ontwierp Efficiënte Parkeergarage
Mecurity Dubbellaags fietsparkeersystemen