Inrichten Fietsparkeerplaatsen voor Architecten

Mecurity helpt architecten

Architecten worden maximaal ondersteund door Mecurity tijdens ontwerpfase van fietsparkeergarage om optimaal gebruik te maken  van de beschikbare ruimte.

Gemeenten en aannemers schrijven aan architecten bij nieuwbouwprojecten vaak een minimaal aantal te realiseren fietsparkeerplaatsen voor.  Gebruikers van dure fietsen stellen ook eisen aan het fietsenrek waarin zij hun fiets veilig kunnen parkeren.  Al met al voldoende redenen om aandacht te geven aan de optimale mogelijkheden voor het parkeren van fietsen.

De architect wil een ontwerp om trots op te zijn. De aannemer wil een scherpe prijs. En de gebruiker stelt de volgende eisen aan een fietsparkeerplaats.

  • het rek moet goed functioneren
  • een eenvoudig locatie-systeem ( om je fiets terug te kunnen vinden)
  • omgeving moet schoon zijn
  • frisse kleuren op vloer en wanden
  • goede verlichting is essentieel voor het gevoel van veiligheid
  • duidelijke bewegwijzering

Mecurity heeft een breed assortiment fietsparkeersystemen. Voor elk type fiets en elk gebouw heeft Mecurity een fietsparkeersysteem ontwikkeld.

Het inrichten van een eenvoudige fietsparkeerplaats kunt u als architect zelf doen. Mecurity stelt u hiervoor een aantal tools beschikbaar zoals de producttabel  waarin u een keuze maakt voor een mogelijk  fietsparkeersysteem ( in dit voorbeeld: dubbellaags- of etagerekken).  Vervolgens vindt u bij onze producten specifieke informatie in beschikbare bestanden zoals:

  • Layout bovenaanzicht
  • Layout
  • Zijaanzicht van de geclaimde ruimte
  • BIM model

Het inrichten van grote en complexe fietsparkeerplaatsen levert de nodige uitdagingen op.  Er  lopen vaak leidingen en kabelgoten onder de plafonds. Tevens vormen kolommen, balken en lage plafonds obstakels.

Schakel daarbij vooral onze adviseur in. Hij heeft ervaring met het inrichten van grote en complexe fietsparkeerplaatsen. Met zijn hulp ontwerpt u als architect een efficiënte en klantvriendelijke fietsparkeerplaats.

Vraag meer informatie aan

Onze producten

Speciaal voor kratfietsen en fietsen met kinderzitjes:  het enige Nederlandse etagerek waarbij de goten verstelbaar zijn. Hierdoor kunt u alle type fietsen in een rek plaatsen.  Als fietsen met een breed stuur uit de mode raken, kunt u de opslagcapaciteit eenvoudig en goedkoop uitbreiden. Omdat in de Velo-Up Flex zware fietsen geplaatst worden, is de constructie hierop aangepast.  Octrooi verleend augustus 2020. Fietsparkeur aanstaande.

Fietsetagerek dat geschikt is voor E-bikes met batterij op bagagedrager.  Dit rek heeft meer lengte, waardoor de bovengoot de batterij met bagagedrager van de onder-geplaatste fiets niet raakt wanneer de goot naar beneden knikt. Steekmaten 375 en 400 mm  

Fietsetagerek dat al geplaatst kan worden bij een plafondhoogte vanaf 2.500 mm. In dit rek  kunnen ook E-bikes geplaatst worden. Leverbaar in steekmaten 375 en 400 mm. Met Fietsparkeur

Referenties

Voor referentie project Amsterdam klik op : https://www.jefietswilnooitmeeranders.nl/amsterdam-zuid-strawinskylaan/

Architecten bureau Wurck ontwierp Efficiënte Parkeergarage
Mecurity Dubbellaags fietsparkeersystemen