Compact Fietsparkeren

Bij beperkt vloeroppervlak het maximaal aantal fietsen parkeren met Compact fietsparkeren

Architecten moeten bij woningbouwprojecten rekening houden met een minimaal aantal fietsen dat geplaatst moet kunnen worden. Als er sprake is van een beperkte vloeroppervlak is compact fietsparkeren in etagerekken of zo genoemde dubbellaags fietsparkeersystemen de beste oplossing.

Bij de keuze voor compact fietsparkeren zijn de volgende vragen belangrijk :

  • Wat is de minimale plafondhoogte die nodig is voor dubbellaags systemen?
  • Waar moeten de leidingen en kabelgoten gelegd worden?
  • wat is de minimale breedte van de gangpaden?
  • Hoe lopen de vluchtroutes?
  • Kunnen we de ruimte nog effciënter inrichten?
  • Wat ervaart de gebruiker  als  prettige omgeving ?

Mecurity heeft een breed assortiment is fietsparkeersystemen.  Zij heeft jarenlang ervaring in het bouwen van grote fietsenstallingen. Ook kleine buurtstallingen kunnen zodanig worden ingericht dat zij plaats bieden aan het maximaal aantal fietsen.

Aannemers en architecten kunnen bij Mecurity terecht voor het inwinnen van kosteloze en vrijblijvende adviezen. De ervaring leert dat als architecten in het ontwerpstadium reeds met ons in contact treden, dit het eindresultaat ten goede komt. Samen kunnen wij zorgen dat er méér fietsparkeerplaatsen ontstaan die vooral ook zijn afgestemd op de specifieke behoefte van de lokale gebruikers.  Zo rijdt meer dan 60% van de schoolgaande jeugd op kratfietsen die niet in de standaard etagerekken passen.  In omgevingen met veel jonge ouders is er behoefte aan fietsparkeersystemen waarin men fietsen met kinderzitjes ( voor en achterop)  makkelijk parkeert.

Daarnaast stelt Mecurity ontwerpmodellen voor haar hele assortiment fietsparkeersystemen beschikbaar.

Voor elk type etagerek en elke geometrische positie heeft Mecurity IFC bestanden ontwikkeld.  Als architect en aannemer kunt u hier kosteloos over beschikken door het aanvraagformulier in te vullen.

Mecurity is uw bouwpartner bij compact fiets parkeren ofwel: fiets etagerekken.

Vraag meer informatie aan

Onze producten

Fietsetagerek dat al geplaatst kan worden bij een minimale plafondhoogte van 2630mm. In dit rek kunnen ook lichte E-bikes geplaatst worden. De Velo Up Low Extra is een model dat geschikt is voor een plafond hoogte van minimaal 2510mm, hierbij wordt ten opzichte van de Low 25% van de capaciteit ingeleverd. Leverbaar in steekmaat HOH vanaf 375mm.

De Velo-Up All 2.0 is toepasbaar voor elk type fiets. Het grote voordeel is dat er in de stalling geen aparte fietsenrekken geplaatst moeten worden voor de buitenmodel fietsen. De gebruiker van de stalling kan zonder zoeken snel zijn fiets plaatsen. Ook het personeel van de stalling hoeft de klant niet meer te begeleiden naar een stallingsplaats. Leverbaar in steekmaten 500/550/575 mm

Referenties

Voor referentie project Amsterdam klik op : https://www.jefietswilnooitmeeranders.nl/amsterdam-zuid-strawinskylaan/