Dubbellaags fietsparkeersystemen

Dubbellaags fietsparkeersystemen voor kratfietsen

Kratfietsen en fietsen met kinderzitjes voor en achter op de fiets passen niet in de huidige dubbellaags fietsparkeersystemen!  Toch beslaan deze fietsen een groot deel van  het totale fietsenpark.  Metingen wijzen zelfs uit dat 60% van de schoolgaande jeugd op een kratfiets rijdt.

Mecurity heeft daarom dubbellaags fietsparkeersystemen ontwikkeld waarin kratfietsen wel passen. Het principe van deze systemen wijkt af van de reguliere systemen doordat de afstanden tussen de fietsen onderling (de hart-op hart-maat) is vergroot. Tevens zijn de onder- en bovengoten ten opzichte  elkaar verspringend geplaatst. Hierdoor ontstaat er bij het knikken van de bovengoot  meer ruimte.

Een exploitant van de stalling kan ook moeilijk inschatten hoeveel kratfietsen er in de toekomst in een fietsenstalling geplaatst moeten worden. Mecurity heeft daarom een fietsparkeersysteem ontwikkeld met instelbare boven en onder goten. Zo kan men de hart-op-hart maat aangepassen aan de vraag. Neemt het aantal kratfietsen af, dan kunnen de goten dichter bij elkaar geplaatst worden. Hiermee ontstaat dan direct een grotere de capaciteit van de fietsenstalling.

Samenvattend:

  • Velo-Up Fixed  met een vaste hart-op-hart maat.
    De exploitant kan kiezen tussen een maat van 500, 550 of 600 mm.
    Bij een maat van 600 mm kunt u  ook fietsen plaatsen met kinderzitjes voor en achter op de fiets
  • Velo-Up Flex   met een instelbare hart-op-hart maat

 

http://tilburg.com/bedrijf/fietsenstalling-heuvel/

Dubbellaags-fietsparkeersysteem
Dubbellaags fietsparkeersysteem van Mecurity voor kratfietsen en fietsen met kinderzitjes